ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑΣ ΜΕ ΤΗ CECILIA CAMPANA - 2022

H Cecilia Campana είναι σήμερα η πιο φημισμένη Ιταλίδα cake designer, καθώς τα τελευταία χρόνια κέρδισε την 1η θέση (χρυσά βραβεία) σε όποιους ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς για γαμήλιες τούρτες με πάστα ζάχαρης συμμετείχε! Συγκεκριμένα, η Cecilia ήταν χρυσή νικήτρια στα:

- Cake International Carnival 2021, βραβείο "Best in Show Audience"
- Shaki Cake International 2017, 1η θέση
- Cake Design Italian Festival 2016, 1η θέση
- Shaki Cake International 2016, 1η θέση
- Cake Design Italian Festival 2015, 1η θέση

Η πληρότητα, η ακρίβεια και η ισορροπία των διακοσμητικών στοιχείων είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των δημιουργιών της Cecilia, τα οποία δίνουν μοναδικότητα στα έργα της. Η Cecilia έχει αναπτύξει κάποιες πραγματικά εντυπωσιακές τεχνικές στην πάστα ζάχαρης και αυτή η προσπάθειά της επιβραβεύεται σε όλους τους διαγωνισμούς που λαμβάνει μέρος!

Στα δύο σεμινάρια ζαχαρόπαστας που θα πραγματοποιήσει η Cecilia Campana στην Laoudis Chef Academy, θα μπορέσει να δείξει σε έμπειρους φιλόδοξους ζαχαροτέχνες όλα τα μυστικά της για εντυπωσιακές δημιουργίες από ζαχαρόπαστα!

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑΣ 2022 ΜΕ ΤΗ CECILIA CAMPANA 

 ..................................................................

ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ - ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
SUGAR PASTE INTERMEDIATE COURSE

"SWEETY ELEPHANT BABY CAKE" BIRTHDAY CAKE

Διακόσμηση τούρτας δύο επιπέδων με τρισδιάστατο topper που προορίζεται για εορταστικές εκδηλώσεις μωρών (γενέθλια, βάπτιση κλπ). Το σεμινάριο επικεντρώνεται στη δημιουργία ανάγλυφων (2D) ζώων και γραμμάτων - χρησιμοποιώντας μια καινοτόμο τεχνική για τη στήριξη στοιχείων πάνω στην επικαλυμμένη με ζαχαρόπαστα τούρτα – στην κατασκευή τρισδιάστατων (3D) διακοσμητικών φιγούρων (ελέφαντας και πεταλούδες), καθώς και σε 4 διαφορετικά μικρά λουλούδια που μπορούν να διακοσμήσουν πανέμορφες και χαριτωμένες παιδικές τούρτες.
Ένα εντατικό σεμινάριο για εκείνους που επιθυμούν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους πάνω σε διάφορες τεχνικές ζαχαρόπαστας. Περιλαμβάνει αναλυτική περιγραφή και δημιουργία λουλουδιών, γραμμάτων, τρισδιάστατων και δισδιάστατων φιγούρων καθώς επίσης ενός topper με αυτόνομη γιρλάντα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες που έχουν αποκτήσει εμπειρία διακοσμώντας τούρτες με ζαχαρόπαστα και επιθυμούν να αποδεχτούν την πρόκληση δημιουργίας σύνθετων 2D και 3D διακοσμητικών στοιχείων!

Το σεμινάριο είναι δομημένο με τις παρακάτω πρακτικές και θεωρητικές ενότητες:

• Από το σκίτσο μέχρι την υλοποίηση: πώς αναπτύσσεται μία ιδέα.
• Μια ζαχαρόπαστα για κάθε χρήση: ποια η βέλτιστη δυνατή χρήση για κάθε είδος.
• Χρήση καλουπιών και χειροποίητων διακοσμητικών στοιχείων.
• Ανάγλυφα (2D) διακοσμητικά στοιχεία: μωρό ελέφαντα και γράμματα.
• Τρισδιάστατος μοντελισμός: δημιουργία και απόδοση κατάλληλου χρωματισμού σε μωρό ελεφαντάκι και πεταλούδες.
• Λουλούδια: δημιουργία και χρωματισμός με διάφορες αποχρώσεις.
• Γιρλάντα: δημιουργία γιρλάντας με λουλούδια.
• Δημιουργία και στήριξη διακοσμητικών στοιχείων πάνω στην επικαλυμμένη με ζαχαρόπαστα τούρτα.
• Τοποθέτηση διακοσμητικών στοιχείων πάνω στην τούρτα, με σκοπό την εξισορρόπηση του σχεδίου.

Διάρκεια: 2 ημέρες
Aπό Τρίτη 24/05 έως Τετάρτη 25/05/2022
Ωράριο: 9:00 π.μ. - 5:00 μ.μ., με βασικό ωριαίο διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό από 1:30 μ.μ. έως 2:30 μ.μ.
Εισηγήτρια: Cecilia Campana
Κόστος σεμιναρίου (χωρίς ΦΠΑ): 280 €

Το πλήρες μεσημεριανό φαγητό και τα coffee breaks παρέχονται δωρεάν από τη σχολή. 

Στο τέλος του σεμιναρίου κάθε εκπαιδευόμενος παίρνει μαζί του το έργο που δημιούργησε και πτυχίο παρακολούθησης, υπογεγραμμένο από την κ. C. Campana. 

..................................................................

ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ - ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
SUGAR PASTE ADVANCED COURSE

"ROSE & CALLA LILIES IN THE WIND" WEDDING CAKE

Διακόσμηση τούρτας τριών επιπέδων με αληθοφανή λουλούδια ζαχαρόπαστας. Το σεμινάριο εστιάζει στη δημιουργία μπουμπουκιών τριαντάφυλλου και κρίνων, με μια καινοτόμο χρήση wafer paper που προσδίδει την αίσθηση μοντέρνων και φινετσάτων υφασμάτων, πάνω σε ζαχαρόπαστα με μορφή διακοσμητικής ύφανσης.
Ένα εντατικό σεμινάριο για εκείνους που θέλουν να εξειδικευτούν στην κατασκευή αληθοφανών λουλουδιών και να πειραματιστούν με νέες διακοσμητικές τεχνικές, με σκοπό να δημιουργήσουν κομψές και εντυπωσιακές τούρτες. Τα λουλούδια χαρίζουν ιδιαίτερο στυλ στη γαμήλια τούρτα, ενώ το μπουκέτο μπορεί να διατηρηθεί από τους μελλόνυμφους σε ξηρό περιβάλλον, μετά το γάμο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες που έχουν αποκτήσει εμπειρία διακοσμώντας τούρτες με ζαχαρόπαστα και επιθυμούν να ανάγουν τις γνώσεις τους σε ανώτερο επίπεδο πάνω στη δημιουργία λουλουδιών με ζαχαρόπαστα, στην αξιοποίηση wafer paper και σε προχωρημένες διακοσμητικές τεχνικές.

Το σεμινάριο είναι δομημένο με τις παρακάτω πρακτικές και θεωρητικές ενότητες:

• Διαφορετικοί τύποι ζαχαρόπαστας: δημιουργία τέλειων λουλουδιών με gum paste.
• Ιδέες και τεχνικές για την κατασκευή υπέρων και πετάλων.
• Σύρμα, flower tape, κοπτικά και veiners: επιλογή και χρήση εργαλείων με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
• Δημιουργία μπουμπουκιών τριαντάφυλλου (διάφορες τεχνικές για τη γρήγορη κατασκευή αληθοφανών μπουμπουκιών).
• Κρίνοι Κάλλας: κατασκευή πετάλων και υπέρων.
• Δημιουργία ανθοδέσμης.
• Εκλεκτικισμός με wafer paper (χαρακτηριστικά και πρακτικές τεχνικές).
• Δημιουργία όψης υφάσματος με wafer parer.
• Χρωματισμός του wafer paper σε διάφορες αποχρώσεις.
• Απόδοση ρεαλιστικών αποχρώσεων σε λουλούδια.
• Επίτευξη επιθυμητού χρώματος.


Διάρκεια: 2 ημέρες
Aπό Πέμπτη 26/05 έως Παρασκευή 27/05/2022
Ωράριο: 9:00 π.μ. - 5:00 μ.μ., με βασικό ωριαίο διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό από 1:30 μ.μ. έως 2:30 μ.μ.
Εισηγήτρια: Cecilia Campana
Κόστος σεμιναρίου (χωρίς ΦΠΑ): 300 €

Το πλήρες μεσημεριανό φαγητό και τα coffee breaks παρέχονται δωρεάν από τη σχολή. 

Στο τέλος του σεμιναρίου κάθε εκπαιδευόμενος παίρνει μαζί του το έργο που δημιούργησε και πτυχίο παρακολούθησης, υπογεγραμμένο από την κ. C. Campana.


..................................................................

Επικοινωνήστε άμεσα με τη Γραμματεία της Ακαδημίας στο 210.6038002 (εσωτερικό 314) για να δεσμεύσετε τώρα μία από τις μόλις 8 θέσεις, ανά σεμινάριο, με τη Cecilia! 

Προηγούμενα σεμινάρια με τη Cecilia Campana: 202120202019 

Για να δείτε όλα τα σεμινάρια του τρέχοντος έτους της Laoudis Chef Academy, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.