ΣΥΝΤΑΓΗ RUSTIC DINKEL IREKS
ΨΩΜΙ ΝΤΙΝΚΕΛ


ΨΩΜΙ ΝΤΙΝΚΕΛ

10.000 γρ. IREKS RUSTIC DINKEL 
     150 γρ. MALT EXTRACT IREKS 
     220 γρ. ΑΛΑΤΙ 
       70 γρ. ΜΑΓΙΑ 
  8.000 γρ. ΝΕΡΟ 
...................................
18.440 γρ. Συνολικό βάρος 

• Χρόνος ανάμιξης: 8' λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 2'-3' λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα.
• Ξεκούραση: 60' λεπτά (διπλώνουμε τη ζύμη στα 30’ λεπτά ξεκούρασης)
• Ωρίμανση: 20' ώρες στους 5οC.
• Βάρος τεμαχίου: 800 γρ. - 1000 γρ.
• Σχήμα: μακρόστενο
• Στοφάρισμα: 45’ λεπτά σε (θερμοκρασία δωματίου).
• Θερμοκρασία ψησίματος: 220οC με ατμό
• Χρόνος ψησίματος: 60' λεπτά περίπου (ανοίγουμε το τάμπερ 15' λεπτά πριν το τέλος του χρόνου ψησίματος).

Οδηγίες Εκτέλεσης:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένη λεκάνη.
Ξεκουράζουμε τη ζύμη μια φορά, τη διπλώνουμε και την ξεκουράζουμε πάλι.
Αφήνουμε τη ζύμη να ωριμάσει αργά και αφού ωριμάσει τη φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε πασπαλισμένο με αλεύρι πάγκο, την τεμαχίζουμε και δίνουμε σε κάθε τεμάχιο μακρόστενο σχήμα.
Στοφάρουμε, χαράζουμε όλα τα τεμάχια στο κέντρο τους (όχι πολύ βαθιά) και ψήνουμε.