ΣΥΝΤΑΓΗ ΨΩΜΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟ
OPTILIS IREKS
ΨΩΜΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟ
200 γρ. IREKS SOUR 200
500 γρ. ΑΛΕΥΡΙ 70% ΔΥΝΑΤΟ
1.500 γρ. ΣΙΚΑΛΗ 997
3.000 γρ. ΑΛΕΥΡΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΨΙΛΟ
250 γρ. PANIMALTIN IREKS
50 γρ. OPTILIS IREKS
50 γρ. ΜΑΓΙΑ
110 γρ. ΑΛΑΤΙ
3.000 γρ. ΝΕΡΟ
..........................................................................
8.660 γρ. Συνολικό Βάρος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί στο ζυμωτήριο για 3’ λεπτά στην αργή και 12’ λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
• Κάνουμε ένα δίπλωμα στο ζυμάρι και το αφήνουμε για 1 ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
• Κάνουμε άλλο ένα δίπλωμα στο ζυμάρι και το αφήνουμε για άλλη 1 ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
• Τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
• Κόβουμε στο επιθυμητό βάρος, δίνουμε σχήμα και στοφάρουμε για 20’ λεπτά σε 33οC με υγρασία 67%.
• Ψήνουμε σε ταμπανωτό φούρνο στους 220οC κατεβάζοντας στους 200οC για 30 - 45’ λεπτά.