ΣΥΝΤΑΓΗ ΨΩΜΙ SANDWICH
OPTILIS IREKS
ΨΩΜΙ SANDWICH
700 γρ. RUSTIC DINKEL IREKS
300 γρ. ΑΛΕΥΡΙ 70% ΔΥΝΑΤΟ
20 γρ. RUCKDESCHEL’S SOURDOUGH IREKS (ξηρό προζύμι σίκαλης)
10 γρ. PANIMALTIN IREKS
10 γρ. OPTILIS IREKS (βελτιωτικό αργής ωρίμανσης)
20 γρ. ΑΛΑΤΙ
8 γρ. ΜΑΓΙΑ
720 γρ. ΝΕΡΟ
…………………………………………………
1.788 γρ. Συνολικό Βάρος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Ζύμωνουμε όλα τα υλικά μαζί για 6’ λεπτά στην 1η και 6’ λεπτά στη 2η ταχύτητα.
• Ξεκουράζουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 1 ώρα σε παραλληλόγραμμο σκεύος.
• Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 16-18 ώρες.
•Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και κόβουμε σε σχήμα παραλληλόγραμμο με βάρος περίπου 160-180 γρ.
• Ψήνουμε στους 220οC βαθμούς για 20’-25’ λεπτά (ανοίγουμε το τάμπερ τα στα τελευταία 10’ λεπτά).