ΣΥΝΤΑΓΗ ΨΩΜΙ ΑΛΠΕΩΝ
OPTILIS IREKS


ΨΩΜΙ ΑΛΠΕΩΝ

500 γρ. RUSTIC DINKEL IREKS
100 γρ. ΑΛΕΥΡΙ ΣΙΚΑΛΗΣ 997
400 γρ. ΑΛΕΥΡΙ 70% ΔΥΝΑΤΟ
  50 γρ. RUCKDESCHEL’S SOURDOUGH IREKS (ξηρό προζύμι σίκαλης)
  10 γρ. PANIMALTIN IREKS
  10 γρ. OPTILIS IREKS (βελτιωτικό αργής ωρίμανσης)
  20 γρ. ΑΛΑΤΙ
    6 γρ. ΜΑΓΙΑ
700 γρ. ΝΕΡΟ
…………………………………………………..
1.796 γρ. Συνολικό Βάρος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Ζύμωνουμε όλα τα υλικά μαζί για 6’ λεπτά στην 1η και 6’ λεπτά στη 2η ταχύτητα.
• Ξεκουράζουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 1 ώρα.
• Κόβουμε τη ζύμη σε βάρος 1 κιλό και τοποθετούμε στο ψυγείο για 16-18 ώρες.
• Ψήνουμε στους 220οC βαθμούς για 40’-45’ λεπτά (ανοίγουμε το τάμπερ τα στα τελευταία 10’ λεπτά).