ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΠΑΚΕΤΑΚΙΑ ΑΡΓΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ
OPTILIS IREKS

 

ΜΠΑΚΕΤΑΚΙΑ ΑΡΓΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ

10.000 γρ. ΑΛΕΥΡΙ 70% ΔΥΝΑΤΟ
     220 γρ. MALT EXTRACT IREKS
     250 γρ. ΜΑΓΙΑ
     200 γρ. ΑΛΑΤΙ
     100 γρ. OPTILIS IREKS
       80 γρ. IREKS SOUR 200
  5.100 γρ. ΝΕΡΟ
.............................
15.950 γρ. Συνολικό Βάρος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 4’ -6’ λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουμε μία λεία και εύπλαστη ζύμη.
• Θερμοκρασία ζύμης 23οC.
• Ξεκουράζουμε για πέντε λεπτά.
• Τεμαχίζουμε σε βάρος 130’ -150’ γρ. και δίνουμε σχήμα μπαγκέτας (17 εκ. μήκος).
• Σκεπάζουμε τα μπαγκετάκια με χοντρό πλαστικό κάλυμμα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες να ωριμάσουν.
• Ψήνουμε στους 235οC για 15'-18'λεπτά (με ατμό στην αρχή).