Panettone από τον Giambattista Montanari της Corman!

Innovation & Training, Laoudis Foods -

Panettone από τον Giambattista Montanari της Corman!


Το πανετόνε είναι ουσιαστικά ένας τύπος ιταλικού γλυκού ψωμιού που παραδοσιακά παρασκευάζονταν και καταναλώνονταν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Σήμερα όμως, με τις τόσες υπέροχες γλυκές και αλμυρές παραλλαγές του, αποτελεί επιλογή για όλο το έτος.

Στην Ιταλία, το πανετόνε συνδέεται με μια ποικίλη ιστορία, αλλά αυτό που ισχύει αδιαμφισβήτητα είναι ότι η γενέτειρά του ήταν το Μιλάνο. Η λέξη «panettone» προέρχεται από την ιταλική λέξη «panetto» (μικρή τούρτα) που με το ιταλικό επίθημα «-one» αλλάζει την έννοια σε «μεγάλο κέικ». Αυτό το «μεγάλο ζυμωτό κέικ φρούτων» λοιπόν, έχει ρίζες στην αρχαία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, όταν οι αρχαίοι Ρωμαίοι προσέθεταν διογκωτικά σε ένα είδος ζύμης με γλυκαντικό το μέλι.

Σήμερα το πανετόνε στολίζει τις βιτρίνες όλων των αρτοζαχαροπλαστείων σε όλες τις μικρές ή κοσμοπολίτικες γειτονιές ανά τον κόσμο. Είναι δηλαδή ευρέως διαδεδομένο όχι μόνο στη γείτονα χώρα, την Ιταλία, αλλά παγκοσμίως. Ποια όμως είναι τα μυστικά για ένα τέτοιο γλυκό που θα δείχνει σαν να βγήκε από φωτογράφιση για περιοδικό; Ποιο ρόλο διαδραματίζει κάθε ένα από τα συστατικά της ζύμη και σε τι ποσότητα θα πρέπει να προστεθεί ώστε να έχουμε ένα απόλυτα αφράτο και γευστικό τελικό προϊόν;

Αυτά και πολλά ακόμη, θα μας εξηγήσει σε ένα πολύ κατατοπιστικό σεμινάριο - επίδειξη ο διάσημος Ιταλός chef Giambattista Montanari, ειδήμονας στην παραγωγή Panettone, της Corman. Γνωρίζοντας ότι η παραγωγή του χειροποίητου panettone είναι ιδιαίτερα περίπλοκη ως διαδικασίας αλλά και μεγάλη σε διάρκεια (αργή ζύμωση), ο chef με τη γνώση και την εμπειρία του θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε διάφορα προβλήματα που μπορεί να συναντήσουμε στην πορεία, έχοντας πάντα σύμμαχό του τα βραβευμένα ΒΟΥΤΥΡΑ CORMAN και το μοναδικό μίγμα για αυθεντικά, παραδοσιακά ιταλικά πανετόνε & παντόρο DOLCE FORNO IRCA.

Με χαρά μας λοιπόν θα σας υποδεχθούμε την Τετάρτη 4 και Πέμπτη 5 Οκτώβρη, στις εγκαταστάσεις μας στο Innovation & Training Center (Μοράνη 7 στο Πικέρμι), για να παρακολουθήσουμε το chef επί το έργον και να γευτούμε τις υπέροχες προτάσεις που δημιούργησαν και φέτος οι τεχνικοί σύμβουλοι της εταιρείας μας!