ΣΥΝΤΑΓΗ ZEAS EMMER 50 OS IREKS
ΨΩΜΙ ME ZEAS EMMER 50 OS ΚΑΙ ΣΙΚΑΛΗ

ΨΩΜΙ ZEAΣ ΜΕ ΣΙΚΑΛΗ

5.000 γρ. DINKEL-EMMER 50-OS
4.000 γρ. ΑΛΕΥΡΙ 70% ΔΥΝΑΤΟ
1.000 γρ. ΣΙΚΑΛΗ 997
   200 γρ. ΑΛΑΤΙ
   120 γρ. ΜΑΓΙΑ
7.000 γρ. ΝΕΡΟ
………………………………………………………………
17.320 γρ. Συνολικό Βάρος

• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ζυμωτήριο για 7’ στην αργή + 2’ λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
• Η Θερμοκρασία ζύμης θα πρέπει να είναι στους 25°C.
• Ξεκουράζουμε για 90’ λεπτά (αναδιπλώνουμε 3 φορές την ζύμη μας κατά την ξεκούραση).
• Κόβουμε τη ζύμη σε μερίδες των 900 γρ. και την τοποθετούμε σε τελάρο αρτοποιίας ή σε λαμαρίνες.
• Στοφάρουμε για 30’ λεπτά.
• Ψήνουμε στους 240°C, κατεβάζουμε, αφήνουμε αρκετό ατμό για 50’ λεπτά.