ΣΥΝΤΑΓΗ VEGAN CAKE MIX IREKS
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
300 γρ. DARK CHOCOLATE 62% DGF
200 γρ. ΝΕΡΟ (στους 50οC)
250 γρ. ΣΙΡΟΠΙ 29 ΓΡΑΔΑ
...........................................................................................
750 γρ. Συνολικό βάρος

• Τοποθετούμε τη σοκολάτα στο νερό των 50οC και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
• Στη συνέχεια προσθέτουμε και το σιρόπι.
* Η σάλτσα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί στους 35ºC-40ºC περίπου.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ
500 γρ. ΖΑΧΑΡΗ
350 γρ. ΝΕΡΟ
150 γρ. ΓΛΥΚΟΖΗ
.............................
1000 γρ. Συνολικό βάρος 


CAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
500 γρ. VEGAN CAKE MIX IREKS
300 γρ. ΝΕΡΟ
150 γρ. ΗΛΙΕΛΑΙΟ
  50 γρ. CACAO EXTRA BLACK 10/12 DGF
  50 γρ. DARK CHOCOLATE 62% DGF
..........................................................................................................
1.050 γρ. Συνολικό βάρος

• Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μίξερ, εκτός από τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με το φτερό για 4’ λεπτά στην μεσαία ταχύτητα.
• Στην συνέχεια προσθέτουμε τη σοκολάτα λιωμένη και ανακατεύουμε για 1’ λεπτό ακόμα.
• Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαστάσεων 20 x 30 εκ. με 4εκ. ύψος.
• Ψήνουμε στους 170ºC βαθμούς για 35’ λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο) με τάμπερ κλειστά.


• Αφού βγει από τον φούρνο την αφήνουμε 5’ λεπτά και μετά κόβουμε σε επιθυμητά κομμάτια.
• Σιροπιάζουμε τη σοκολατόπιτα με τη σάλτσα σοκολάτας.
Σημείωση: Η ποσότητα της σάλτσας σοκολάτας είναι υπολογισμένη για το ταψάκι διαστάσεων 20 x 30
εκ. με 4εκ. ύψος.