ΣΥΝΤΑΓΗ VEGAN CAKE MIX IREKS
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ |
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ 500 γρ. ΖΑΧΑΡΗ 350 γρ. ΝΕΡΟ 150 γρ. ΓΛΥΚΟΖΗ ............................. 1000 γρ. Συνολικό βάρος |
CAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
500 γρ. VEGAN CAKE MIX IREKS
300 γρ. ΝΕΡΟ
150 γρ. ΗΛΙΕΛΑΙΟ
50 γρ. CACAO EXTRA BLACK 10/12 DGF
50 γρ. DARK CHOCOLATE 62% DGF
..........................................................................................................
1.050 γρ. Συνολικό βάρος
• Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μίξερ, εκτός από τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με το φτερό για 4’ λεπτά στην μεσαία ταχύτητα.
• Στην συνέχεια προσθέτουμε τη σοκολάτα λιωμένη και ανακατεύουμε για 1’ λεπτό ακόμα.
• Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαστάσεων 20 x 30 εκ. με 4εκ. ύψος.
• Ψήνουμε στους 170ºC βαθμούς για 35’ λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο) με τάμπερ κλειστά.
• Αφού βγει από τον φούρνο την αφήνουμε 5’ λεπτά και μετά κόβουμε σε επιθυμητά κομμάτια.
• Σιροπιάζουμε τη σοκολατόπιτα με τη σάλτσα σοκολάτας.
Σημείωση: Η ποσότητα της σάλτσας σοκολάτας είναι υπολογισμένη για το ταψάκι διαστάσεων 20 x 30
εκ. με 4εκ. ύψος.