ΣΥΝΤΑΓΗ SOFT OAT IREKS
ΜΠΑΓΚΕΤΑ ΒΡΩΜΗΣ


ΜΠΑΓΚΕΤΑ ΒΡΩΜΗΣ

Πρώτη ζύμη (POOLISH)
2.000 γρ. ΑΛΕΥΡΙ 70% ΔΥΝΑΤΟ
     20 γρ. ΜΑΓΙΑ 
2.000 γρ. ΝΕΡΟ 
............................
4.020 γρ. Συνολικό βάρος

  • Χρόνος ωρίμανσης: 3-4 ώρες

Τελική ζύμη
4.020 γρ. POOLISH (πρώτη ζύμη)
3.500 γρ. ΑΛΕΥΡΙ 70% ΔΥΝΑΤΟ
4.500 γρ. SOFT OAT IREKS 
   100 γρ. OPTILIS IREKS 
   200 γρ. ΑΛΑΤΙ
     80 γρ. ΜΑΓΙΑ
5.600 γρ. ΝΕΡΟ (περίπου)
....................................
18.000 γρ. Συνολικό βάρος

  • Χρόνος ανάμιξης:5' λεπτά στην αργή + 8' λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα
  • Θερμοκρασία ζύμης:25°C – 26°C
  • Πρώτη ξεκούραση:περίπου 60' λεπτά
  • Βάρος τεμαχίου:150-320 γρ.
  • Ενδιάμεσο στοφάρισμα:περίπου 20' λεπτά
  • Επεξεργασία σχήματος:μπαγκέτα
  • Τελικό στοφάρισμα:περίπου 16 ώρες στο ψυγείο (5°C)
  • Θερμοκρασία ψησίματος:240°C, χαμηλώνοντας, με ατμό
  • Χρόνος ψησίματος:18'-22' λεπτά