ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΙΤΣΑ
OPTILIS IREKS
ΠΙTΣΑ
POOLISH
1.000 γρ. ΑΛΕΥΡΙ 70% ΔΥΝΑΤΟ
1.100 γρ. ΝΕΡO
10 γρ. ΜΑΓΙA
..................................
2.110 γρ. Συνολικό Βάρος
• Διαλύουμε την μαγιά στο νερό, προσθέτουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) και ζυμώνουμε στο μίξερ, με γάντζο, στη μεσαία ταχύτητα για 4’-5΄ λεπτά.
• Τοποθετούμε το poolish στο ψυγείο για 12 -16 ώρες.
ΣΑΛΤΣΑ
200 γρ. PIZZA SAUCE FOND IREKS
1.000 γρ. ΝΕΡΟ
50 γρ. ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΣΕ ΠΕΛΤΕ
..................................
2.110 γρ. Συνολικό Βάρος
• Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με σύρμα χειρός.
ΖΥΜΗ
2.110 γρ. POOLISH
1.000 γρ. ΑΛΕΥΡΙ 55% ΔΥΝΑΤΟ
300 γρ. ΝΕΡΟ
50 γρ. MALT EXTRACT IREKS
40 γρ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
30 γρ. ΑΛΑΤΙ
20 γρ. OPTILIS IREKS
..................................
3.550 γρ. Συνολικό Βάρος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το ελαιόλαδο) και προσθέτουμε το νερό σταδιακά μόλις αρχίσει να δένει η ζύμη.
• Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τέλος του ζυμώματος.
• Τεμαχίζουμε, πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να ωριμάσουν.
• Έπειτα πιέζουμε τις ζύμες με τα δάχτυλα σχηματίζοντας ένα στεφάνι με φυσαλίδες περιμετρικά δινοντας το σχήμα της πίτσας.
• Αφήνουμε τις ζύμες να ξεκουραστούν, προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο.
Χρόνος Ζυμώματος : 5’+ 6’-7’ λεπτά.
Θερμοκρασία ζύμης: 23οC.
Βάρος: 300 γρ.
Ωρίμανση: 8 ώρες στο ψυγείο ή 1-3 ώρες σε θερμοκρασία χώρου.
Θερμοκρασία ψησίματος : 290οC σε ταμπανωτό φούρνο.
Χρόνος ψησίματος : 6’-7΄ λεπτά.