ΣΥΝΤΑΓΗ DOLCE FORNO IRCA
ΒΑΒΚΑ

 

BABKA

1.000 γρ. DOLCE FORNO IRCA
   200 γρ. ΓΑΛΑ ΠΛΗΡΕΣ 3,5% 150 γρ. ΑΥΓΟ
     70 γρ. ΜΑΓΙΑ ΧΡΥΣΗ
     10 γρ. ΑΛΑΤΙ
   150 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΓΑΛΑΔΟΣ 82% CORMAN
........................................................
1.580 γρ. Συνολικό Βάρος


• Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με γάντζο για 5’ λεπτά στη 1η και 10΄ λεπτά στη 2η ταχύτητα.
• Η ζύμη θα πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία 26°C -28°C.
• Μοιράζουμε τη ζύμη σε μπάλες.
• Την ξεκουράζουμε στον πάγκο σκεπασμένη για 30’ - 40΄λεπτά.
• Την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 3 - 4 χιλ.
• Απλώνουμε την Πραλίνα CHOCOBAKE IRCA σε όλο το μήκος της ζύμης.
• Ρολάρουμε την ζύμη μας σε μπαστούνι και την κόβουμε κατά μήκος .
• Πλέκουμε τα 2 μπαστούνια μας και τα τοποθετούμε σε φόρμα.
• Στοφάρουμε για μια ώρα στους 28°C με 72% υγρασία.
• Ψήνουμε στους 180°C για 20΄ λεπτά - 25΄ λεπτά.
• Μετά το ψήσιμο κάνουμε επάλειψη την επιφάνια με ουδέτερο ζελέ BLITZ IRCA.