ΣΥΝΤΑΓΗ CREME PATISSIERE TRADITIONAL DGF

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΖΕΣΤΗ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧ/ΚΗΣ DGF

80-120 γρ. CRÈME PATISSIERE TRADITIONAL DGF
  1.000 γρ. ΓΑΛΑ ΠΛΗΡΕΣ 3,5%
     100 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΓΕΛΑΔΟΣ CAKE & BRIOCHE 82% CORMAN
     120 γρ. ΚΡΟΚΟΣ ΑΥΓΟΥ
     250 γρ. ΖΑΧΑΡΗ
       40 γρ. FRENCH VANILLA PASTE MEC3 (προαιρετικά)
................................
  1.630 γρ. Συνολικό βάρος

Εκτέλεση:
• Ανακατεύουμε την μισή ποσότητα της ζάχαρης με την ζεστή κρέμα σε σκόνη και τους κρόκους.
• Βράζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το γάλα και τα ρίχνουμε στο παραπάνω μίγμα ανακατεύοντας καλά.
• Βράζουμε εκ νέου το μίγμα μέχρι να κοχλάσει.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την βανίλια και ενσωματώνουμε το βούτυρο.
• Aφρατεύουμε την κρέμα με 800 γρ. κιγιέ ή 800 γρ. μισοχτυπημένη κρέμα γάλακτος.