ΣΥΝΤΑΓΗ CREME PATISSIERE TRADITIONAL DGF
ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΖΕΣΤΗ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧ/ΚΗΣ DGF
80-120 γρ. CRÈME PATISSIERE TRADITIONAL DGF
1.000 γρ. ΓΑΛΑ ΠΛΗΡΕΣ 3,5%
100 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΓΕΛΑΔΟΣ CAKE & BRIOCHE 82% CORMAN
120 γρ. ΚΡΟΚΟΣ ΑΥΓΟΥ
250 γρ. ΖΑΧΑΡΗ
40 γρ. FRENCH VANILLA PASTE MEC3 (προαιρετικά)
................................
1.630 γρ. Συνολικό βάρος
Εκτέλεση:
• Ανακατεύουμε την μισή ποσότητα της ζάχαρης με την ζεστή κρέμα σε σκόνη και τους κρόκους.
• Βράζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το γάλα και τα ρίχνουμε στο παραπάνω μίγμα ανακατεύοντας καλά.
• Βράζουμε εκ νέου το μίγμα μέχρι να κοχλάσει.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την βανίλια και ενσωματώνουμε το βούτυρο.
• Aφρατεύουμε την κρέμα με 800 γρ. κιγιέ ή 800 γρ. μισοχτυπημένη κρέμα γάλακτος.