ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ


ΚOYΡΑΜΠΙΕΔΕΣ 

               500 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΓΕΛΑΔΟΣ CAKE & BRIOCHE 82% CORMAN
               500 γρ. PATISY MIXED FAT 99.9% CORMAN 
               200 γρ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
               100 γρ. COGNAC 40% EAU DE VIE DGF
            1.600 γρ. ΑΛΕΥΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ (ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ)
        300-500 γρ. ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ
...........................................................................................................................
3.200 - 3.400 γρ. Συνολικό βάρος

• Αφρατεύουμε το βούτυρο στο μίξερ με το φτερό πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει.
• Στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, συνεχίζοντας να χτυπάμε στο μίξερ και εφόσον ενσωματωθεί με το βούτυρο προσθέτουμε το κονιάκ σιγά-σιγά.
• Βάζουμε την χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει. Αφήνουμε να πάρει μερικές στροφές για να ενσωματωθούν τα υλικά και αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ.
• Τέλος, πλάθουμε το μίγμα του κουραμπιέ σε σχήματα της αρεσκείας μας και ψήνουμε.
• Θερμοκρασία ψησίματος:180°C. 
• Χρόνος Ψησίματος: 15'-20' λεπτά.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Αμέσως μόλις βγάλουμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο, τους ψεκάζουμε με ανθόνερο. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους βουτάμε στη ζάχαρη άχνη.