ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΟΥΤΥΡΟ EXTRA M.M. PATISSIER CONC. 99.9% CORMAN
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ


ΚOYΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ EXTRA M.M. PATISSIER CONCENTRATED 99.9% CORMAN

               500 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΓΕΛΑΔΟΣ CAKE & BRIOCHE 82% CORMAN
               500 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ EXTRA M.M. PATISSIER CONC. 99.9% CORMAN
               200 γρ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
               100 γρ. COGNAC 40% EAU DE VIE DGF
            1.600 γρ. ΑΛΕΥΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
        300-500 γρ. ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ
...........................................................................................................................
3.200 - 3.400 γρ. Συνολικό βάρος

Εκτέλεση:
• Αφρατεύουμε το βούτυρο στο μίξερ με το φτερό πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει.
• Στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, συνεχίζοντας να χτυπάμε στο μίξερ και εφόσον ενσωματωθεί με το βούτυρο προσθέτουμε το κονιάκ σιγά-σιγά.
• Βάζουμε την χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε μέσα τα αμύγδαλα και το αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει. Αφήνουμε να πάρει μερικές στροφές για να ενσωματωθούν τα υλικά και αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ.
• Τέλος, πλάθουμε το μίγμα του κουραμπιέ σε σχήματα της αρεσκείας μας και ψήνουμε.
• Θερμοκρασία ψησίματος:180°C. 
• Χρόνος Ψησίματος: 15'-20' λεπτά.
• Όταν βγάλουμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο ψεκάζουμε αμέσως με ανθόνερο.
• Αφήνουμε να κρυώσουν και τους περνάμε στη ζάχαρη άχνη.