ΣΥΝΤΑΓΗ AMERICAN STYLE CAKE & MUFFIN IREKS
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
1.000 γρ. AMERICAN STYLE CAKE & MUFFIN IREKS
350 γρ. ΑΥΓΑ
200 γρ. ΛΑΔΙ
100 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΓΕΛΑΔΟΣ 82% CORMAN
150 γρ. ΝΕΡΟ
100 γρ. ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
κατά βούληση ΜΑΣΤΙΧΑ, ΜΑΧΛΕΠΙ, ΚΑΝΕΛΛΑ, ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
.............................................................................................................
1.900 γρ. Συνολικό Βάρος
*Ανά κιλό χτυπημένου μίγματος προσθέτουμε 150 γρ. καρύδι ή αμύγδαλο, αν το επιθυμούμε.
• Ρίχνουμε στο μίξερ το νερό, το λάδι, το λιωμένο βούτυρο και το χυμό πορτοκάλι.
• Προσθέτουμε το American Style Cake & Maffin και τα χτυπάμε όλα μαζί για 1' λεπτό στην αργή ταχύτητα με το φτερό.
• Καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5' λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.
• Ψήνουμε στους 150ºC‐160ºC για 50'‐60' λεπτά (τάμπερ ανοιχτό) ανάλογα το βάρος.