Σεμινάρια για τέλεια croissant με μοντέρνα εμφάνιση από το Rony Parijs - 2024

 

Ο Rony Parijs μεγάλωσε στο Grimbergen, μια βελγική επαρχία της Φλαμανδικής Μπραμπάντ, όπου στα 14 του χρόνια γοητεύθηκε από τον κόσμο της ζαχαροπλαστικής. Καθ' όλη τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρα του, έχει αποκτήσει πλούσια εργασιακή εμπειρία ως σύμβουλος και έχει βοηθήσει επαγγελματίες (τόσο στο Βέλγιο όσο και στο εξωτερικό) να ξεκινήσουν τις δικές τους επιτυχημένες επιχειρήσεις.

Το 2013 ξεκίνησε το δικό του ζαχαροπλαστείο με επωνυμία «Zuut», στο Leuven, όπου ξεπέρασε τα όρια της παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, προσφέροντας προϊόντα «out of the box», πάντα με έμφαση σε υλικά υψηλής ποιότητας.

Όμως το 2016, και έπειτα από 37 χρόνια εμπειρίας, θέλησε να δώσει στην καριέρα του μια νέα κατεύθυνση και να ενταχθεί στην «οικογενειακή» επιχείρηση CORMAN, η οποία κατά τύχη αναζητούσε νέο σεφ. Πούλησε λοιπόν την επιχείρησή του και εντάχθηκε στην ομάδα Corman ως Executive Pastry Chef, όπου μέχρι και σήμερα εκπαιδεύει με πάθος την επόμενη γενιά επαγγελματιών και συμβουλεύει τεχνίτες σε όλο τον κόσμο για το πώς να εργάζονται πιο αποτελεσματικά και δημιουργικά.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "THE PERFECT CROISSANT" ΜΕ ΤΟΝ RONY PARIJS - 2024 

 ..................................................................

ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
BASIC COURSE

"THE PERFECT CROISSANT"


Το σεμινάριο είναι δομημένο με τις παρακάτω πρακτικές και θεωρητικές ενότητες:

•  Διαφορετικά είδη βουτύρων και τη χρήση του σωστού βούτυρου ανά εφαρμογή και συνθήκες.
•  Ανάλυση του ιδανικού τρόπου λαμιναρίσματος.
•  Δημιουργώντας τα καλύτερα κρουασάν με όλες τις συμβουλές και τα "τρικς" που απαιτούνται.
•  Ανάλυση της σημασίας κάθε βήματος της παραγωγικής διαδικασίας κρουασάν. Από την επιλογή του αλεύρου μέχρι την παρασκευή της ζύμης.
•  Επεξήγηση όλων των τεχνικών πτυχών, ανά βήμα,  ώστε να επιτρέπεται στο συμμετέχοντα να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα του παρουσιαστεί στο μέλλον.
•  Τρόποι ώστε να  βελτιωθεί γευστικά μια ζύμη. Περισσότερη γεύση με το ίδιο κόστος.
•  Υπολογισμός κόστους με εξατομικευμένo πρόγραμμα Excel 

Διάρκεια: 1 ημέρα
Τρίτη 30/01/2024 , Πέμπτη 01/02/2024
Ωράριο: 9:00 π.μ. - 5:00 μ.μ., με βασικό ωριαίο διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό από 1:30 μ.μ. έως 2:30 μ.μ.
Εισηγητής: Rony Parijs
Κόστος σεμιναρίου (χωρίς ΦΠΑ): 161,20 €

Το πλήρες μεσημεριανό φαγητό και τα coffee breaks παρέχονται δωρεάν από τη σχολή. 

Στο τέλος του σεμιναρίου κάθε εκπαιδευόμενος παίρνει ένα βιβλίο συνταγών με λεπτομερείς εξηγήσεις και πτυχίο παρακολούθησης, υπογεγραμμένο από τoν κ. R. Parijs. 

..................................................................

ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ADVANCED COURSE

"NEW MODERN SHAPED CROISSANT"
(εκμεταλλευόμαστε τα κρουασάν που έχουν περισσέψει ή δημιουργούμε νέα από την αρχή).
Cubes, σκέτα ή με γέμιση, τραβάνε πάντα τα βλέμματα.
Pillows, μια εξαιρετική βάση για να φτιάξετε προϊόντα διαφορετικού στυλ. Σε αυτό το workshop παρουσιάζεται μια αλμυρή εκδοχή με κρεμμύδια και λαρδί, ένα στιλ Flammekueche (flatbread, pizza).
Brioche feuilleté, σκέτο ως πλούσιο - βουτυρένιο προϊόν ή με γέμιση ως προϊόν take a way.
Suisse με ρίγες, με γέμιση κρέμα σοκολάτας και μικρά κομμάτια σοκολάτας. Μια διαφορετική εκδοχή με προστιθέμενη αξία.
Maldon Rolls, με βούτυρο και συνδυασμό ζάχαρης και θαλασσινού αλατιού (Maldon Salt).
New York Rolls, συνταγή του chef Rony Parijs.
New York monkey bread rolls, με πλούσιες - απολαυστικές διακοσμήσεις.
Αλμυρές Τάρτες, ζύμη που τυλίγεται γύρω από μια λαχταριστή γέμιση. Δώστε υπεραξία στη γκάμα των αλμυρών προϊόντων σας.
"MOON" με Αμύγδαλο και Φουντούκι, πάστα αμυγδάλου/φουντουκιού μέσα σε μια κλασική ζύμη με μοντέρνο σχήμα. Διατηρεί το σχήμα φεγγαριού μετά το ψήσιμο.

Το σεμινάριο είναι δομημένο με τις παρακάτω πρακτικές και θεωρητικές ενότητες:

•  Διαχείριση του κόστους παραγωγής.
•  Ανάλυση όλων των τεχνικών και συμβουλές για μια αποτελεσματικότερη και με μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους παραγωγή.
•  Ανάλυση της διαφοράς ανάμεσα σε μια "πλούσια ζύμη" και μια ζύμη με περισσότερο βούτυρο ενσωματωμένο στο λαμινάρισμα.
•  Υπολογισμός κόστους με εξατομικευμένo πρόγραμμα Excel 


Διάρκεια: 1 ημέρα
Τετάρτη 31/01/2024 , Παρασκευή 02/02/2024
Ωράριο: 9:00 π.μ. - 5:00 μ.μ., με βασικό ωριαίο διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό από 1:30 μ.μ. έως 2:30 μ.μ.
Εισηγητής: Rony Parijs
Κόστος σεμιναρίου (χωρίς ΦΠΑ): 201,60 €  

Το πλήρες μεσημεριανό φαγητό και τα coffee breaks παρέχονται δωρεάν από τη σχολή. 

Στο τέλος του σεμιναρίου κάθε εκπαιδευόμενος παίρνει ένα βιβλίο συνταγών με λεπτομερείς εξηγήσεις και πτυχίο παρακολούθησης, υπογεγραμμένο από τoν κ. R. Parijs. 


..................................................................

Επικοινωνήστε άμεσα με τη Γραμματεία της Ακαδημίας στο 210.6038002 (εσωτερικό 314) για να δεσμεύσετε τώρα μία από τις μόλις 8 θέσεις, ανά σεμινάριο, με το Rony! 

Για να δείτε όλα τα σεμινάρια του τρέχοντος έτους της Laoudis Chef Academy, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.