ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ ΜΕ ΤON FRANCESCO GIORDANO - 2023
Ο Francesco Giordano έχει εκπαιδευτεί πλάι σε κορυφαίους Chef ζαχαροπλαστικής και σοκολατοποιείας. Από το 2018 κατέχει τη θέση του Product Specialist στη Mec3 και παράλληλα είναι καθηγητής του Casa Optima School - Sweet Arts & Innovation. Ξεκίνησε την καριέρα του ως Executive Pastry Chef σε αλυσίδα ξενοδοχείων πέντε αστέρων και εστιατορίων με αστέρια Michelin στη Ρώμη, το Λονδίνο, την Ελβετία, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Αμερική και το Μαλάουι. Από το 2013 έως το 2018 διετέλεσε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Carpigiani παραδίδοντας μαθήματα παγωτού και ζαχαροπλαστικής στα Ιταλικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά σε όλο τον κόσμο.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ 2023 ΜΕ ΤON FRANCESCO GIORDANO
..................................................................
ΠΑΓΩΤΟ - ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
GELATO - INTERMEDIATE COURSE
"FRUITS & SORBETS"
Για αυτούς που γνωρίζουν, αλλά θέλουν να μάθουν περισσότερα...
Προετοιμασία παγωτού sorbet με διάφορα φρούτα με σκοπό την καλύτερη κατανόηση των διαφοροποιήσεων που αυτά προσδίδουν στη γεύση του παγωτού.
Τα φρέσκα φρούτα μεταφέρουν την αίσθηση της φρεσκάδας του καλοκαιριού. Ποια είδη φρούτων προτείνονται;
Φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα σε κομμάτια, φρούτα σε μορφή πουρέ, ζαχαρούχοι πολτοί ή χυμοί. Πώς μεταβάλλεται κάθε συνταγή;
Ένα σεμινάριο πρόκληση όπου παράγουμε παγωτό και συγκρίνουμε!
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες που έχουν αποκτήσει εμπειρία πάνω στην παραγωγή παγωτού και επιδιώκουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους.
Το σεμινάριο είναι δομημένο με τις παρακάτω πρακτικές και θεωρητικές ενότητες:
• Δομή παγωτού
• Σύνθεση παγωτού
• Συστατικά παγωτού
• Παραγωγική Διαδικασία
• Φρούτα: φρέσκα, IQF, πουρές
• Εξισορρόπηση τέλειας συνταγής
• Συνταγές
Διάρκεια: 1 ημέρα
Τρίτη 25/04/2023
Ωράριο: 9:00 π.μ. - 5:00 μ.μ., με βασικό ωριαίο διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό από 1:30 μ.μ. έως 2:30 μ.μ.
Εισηγητής: Francesco Giordano (Ιταλία)
Italian Master Gelato & Pastry Chef
Product Specialist & Teacher of Casa Optima School - Sweet Arts & Innovation
Κόστος σεμιναρίου (χωρίς ΦΠΑ): 220 €
Το πλήρες μεσημεριανό φαγητό και τα coffee breaks παρέχονται δωρεάν από τη σχολή.
..................................................................
ΠΑΓΩΤΟ - ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
GELATO - INTERMEDIATE COURSE
"GELATO & CHOCOLATE"
Ένα μονοήμερο σεμινάριο στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όλοι εκείνοι που ασχολούνται με το βιοτεχνικό παγωτό και επιθυμούν να επικεντρωθούν στη σοκολάτα, ένα συστατικό που κατέχει εξέχουσα θέση σε κάθε τζελατέρια, σε ολόκληρο τον κόσμο.
Θα χρησιμοποιηθούν όλοι οι τύποι σοκολάτας (σκόνη, πλάκα, σταγόνες, μαύρη σοκολάτα, λευκή σοκολάτα κ.ά.) ώστε να δοθεί η δυνατότητα να αξιολογηθεί ποια είναι η καλύτερη!
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες που έχουν αποκτήσει εμπειρία πάνω στην παραγωγή παγωτού και επιδιώκουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους.
Το σεμινάριο είναι δομημένο με τις παρακάτω πρακτικές και θεωρητικές ενότητες:
• Παραγωγική Διαδικασία
• Από το Κακάο στη Σοκολάτα
• Μαύρη Σοκολάτα
• Σοκολάτα Γάλακτος
• Λευκή Σοκολάτα
• Σοκολάτα, μπαχαρικά, αλκοόλ και φρούτα
• Συνταγές
Διάρκεια: 1 ημέρα
Τετάρτη 26/04/2023
Ωράριο: 9:00 π.μ. - 5:00 μ.μ., με βασικό ωριαίο διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό από 1:30 μ.μ. έως 2:30 μ.μ.
Εισηγητής: Francesco Giordano (Ιταλία)
Italian Master Gelato & Pastry Chef
Product Specialist & Teacher of Casa Optima School - Sweet Arts & Innovation
Κόστος σεμιναρίου (χωρίς ΦΠΑ): 220 €
Το πλήρες μεσημεριανό φαγητό και τα coffee breaks παρέχονται δωρεάν από τη σχολή.
..................................................................
ΠΑΓΩΤΟ - ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
GELATO - ADCANCED COURSE
"ADVANCED COURSE IN GELATO MAKING"
Η λευκή βάση αποτελεί την ‘καρδιά’ του παγωτού!
Πώς επιτυγχάνεται η ιδανική συνταγή;
Ποια είναι τα συστατικά που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη σωστής υφής, επιθυμητής γλυκύτητας, κρεμώδους και αφράτης δομής;
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς του παγωτού που έχουν ως στόχο να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους πάνω στις τεχνικές εξισορρόπησης και βελτίωσης της γεύσης, καθώς και την αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο οι πρώτες ύλες μεταβάλλουν τη γλυκύτητα, τη δομή και το χρώμα της λευκής βάσης.
Το σεμινάριο είναι δομημένο με τις παρακάτω πρακτικές και θεωρητικές ενότητες:
• Δομή παγωτού
• Σύνθεση παγωτού
• Συστατικά παγωτού
• Εξισορρόπηση
• Υπολογισμός θερμίδων
• Αντιψυκτική ικανότητα
• Συνταγές
Διάρκεια: 2 ημέρες
από Πέμπτη 27/04 έως Παρασκευή 28/04/2023
Ωράριο: 9:00 π.μ. - 5:00 μ.μ., με βασικό ωριαίο διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό από 1:30 μ.μ. έως 2:30 μ.μ.
Εισηγητής: Francesco Giordano (Ιταλία)
Italian Master Gelato & Pastry Chef
Product Specialist & Teacher of Casa Optima School - Sweet Arts & Innovation
Κόστος σεμιναρίου (χωρίς ΦΠΑ): 430 €
Το πλήρες μεσημεριανό φαγητό και τα coffee breaks παρέχονται δωρεάν από τη σχολή.
..................................................................
Επικοινωνήστε άμεσα με τη Γραμματεία της Ακαδημίας στο 210.6038002 (εσωτερικό 314) για να δεσμεύσετε τώρα μία από τις μόλις 8 θέσεις, ανά σεμινάριο, με τον Francesco Giordano!
Για να δείτε όλα τα σεμινάρια του τρέχοντος έτους της Laoudis Chef Academy, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.