ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ - HOME CAKE CHOCOLATE IREKS
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ


ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑΣ

ΣΑΛΤΣΑ COVER
600 γρ. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ UHT 35% SELECTION CORMAN
500 γρ. COVERCREAM CACAO IRCA
  60 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΓΕΛΑΔΟΣ CAKE & BRIOCHE 82% CORMAN
200 γρ. ΓΛΥΚΟΖΗ
......................................................
1.360 γρ. Συνολικό βάρος

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
1000 γρ. TO ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ- HOME CAKE CHOCOLATE IREKS
  320 γρ. ΝΕΡΟ
  320 γρ. ΗΛΙΕΛΑΙΟ
  160 γρ. ΓΑΛΑ ΠΛΗΡΕΣ 3,5%
  120 γρ. RENO CONCERTO DARK 58% (36/38) IRCA
....................................................
1.920 γρ. Συνολικό βάρος

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μίξερ, εκτός από τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με το φτερό για 5’ λεπτά στην μεσαία ταχύτητα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τη σοκολάτα λιωμένη και ανακατεύουμε για 1’ λεπτό ακόμα.
Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαστάσεων 30 x 40εκ. με 5εκ. ύψος.
Ψεκάζουμε ελαφρώς την επιφάνεια του μίγματος με νερό και τοποθετούμε στο φούρνο.
Ψήνουμε στους 165οC -170οC βαθμούς για 35’ λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο) με τάμπερ κλειστά.
Αφού βγει από τον φούρνο την αφήνουμε 5’ λεπτά και μετά κόβουμε σε επιθυμητά κομμάτια (ενδ. 4x6).
Σιροπιάζουμε αναμεσά στα κομμάτια και περιμετρικά με 1000 γρ. σιρόπι 28 γράδα χλιαρό.
Μόλις απορροφήσει το σιρόπι, ξανασιροπιάζουμε με το χλιαρό μίγμα σάλτσας Cover και αφήνουμε τη
σοκολατόπιτα μια μέρα πριν σερβίρουμε.