ΣΥΝΤΑΓΗ AMERICAN STYLE CAKE & MUFFIN IREKS
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ


ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

           1.000 γρ.   AMERICAN STYLE CAKE & MUFFIN IREKS
              350 γρ.   ΑΥΓΑ
              200 γρ.   ΗΛΙΕΛΑΙΟ 
              100 γρ.   ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΓΕΛΑΔΟΣ CAKE & BRIOCHE 82% CORMAN
              150 γρ.   ΝΕΡΟ
              100 γρ.   ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
              250 γρ.   ΑΜΥΓΔΑΛΟ ή ΚΑΡΥΔΙ
Κατά βούληση    ΜΑΣΤΙΧΑ, ΜΑΧΛΕΠΙ, ΚΑΝΕΛΑ, ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
......................................................................................................
           1.820 γρ. Συνολικό βάρος 

• Τοποθετούμε στο μίξερ το νερό, το λάδι, το λιωμένο βούτυρο και το χυμό πορτοκάλι.
• Προσθέτουμε το AMERICAN STYLE CAKE & MUFFIN και τα χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ με το φτερό για 1' λεπτό στην αργή ταχύτητα.
• Καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5' λεπτά στη μεσαία ταχύτητα. 
• Λίγο πριν το τέλος χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα αρωματικά και τους ξηρούς καρπούς.
• Ψήνουμε στους 150ºC‐160ºC με το τάμπερ ανοιχτό για 50'‐60' λεπτά περίπου (ανάλογα το βάρος).