ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ ΜΕ ΤΟ MARCO BRUNO

Ο Maestro Gelatiere κ. MARCO BRUNO έχει πολύ μεγάλη επαγγελματική εμπειρία στον κλάδο του παγωτού, καθώς ξεκίνησε τα πρώτα βήματά του στο χώρο του παγωτού από πολύ μικρή ηλικία με τη δραστηριοποίησή του στην οικογενειακή gelateria που λειτουργεί εδώ και πολλές δεκαετίες έως σήμερα.
Σήμερα ο Marco είναι τεχνικός σύμβουλος στο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) της MEC3 και μόνιμος καθηγητής στη ιταλική Σχολή Παγωτού της MEC3 «Casa Optima». Χάρις στις εμπειρίες που έχει αποκομίσει από τα επαγγελματικά ταξίδια του σε πολλές χώρες του κόσμου, o Marco διαθέτει πολύ ευρεία αντίληψη για τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε περιφερειακής τοπικής αγοράς.

Στα τρία σεμινάρια παγωτού που θα πραγματοποιήσει ο Marko Bruno στην Laoudis Chef Academy, για μέση και προχωρημένη εκπαίδευση αντίστοιχα, θα μπορέσει να σας δείξει όλα τα μυστικά του για την παραγωγή αυθεντικού ιταλικού παγωτού!

 ..................................................................

ΠΑΓΩΤΟ - ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
"ADVANCED COURSE IN GELATO MAKING"

Η λευκή βάση αποτελεί την ''καρδιά'' του παγωτού!
Πως επιτυγχάνεται η ιδανική συνταγή;
Ποια είναι τα συστατικά που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη σωστής υφής, επιθυμητής γλυκύτητας, κρεμώδους και αφράτης δομής;

Απευθύνεται σε επαγγελματίες που έχουν αποκτήσει εμπειρία στην παραγωγή παγωτού  και επιθυμούν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους και να αναβαθμίσουν το επίπεδό τους, πάνω στις τεχνικές εξισορρόπησης και βελτίωσης της γεύσης, στον τρόπο με τον οποίο οι πρώτες ύλες μεταβάλλουν τη γλυκύτητα, τη δομή και το χρώμα της λευκής βάσης.

Το σεμινάριο είναι δομημένο με τις παρακάτω πρακτικές και θεωρητικές ενότητες:

• Δομή παγωτού
• Σύνθεση παγωτού
• Συστατικά παγωτού
• Εξισορρόπηση
• Υπολογισμός θερμίδων
• Αντιψυκτική ικανότητα
• Συνταγολόγιο

Διάρκεια: 2 ημέρες 
Νέα ημερομηνία: θα ανακοινωθεί προσεχώς

Ώρες 9:00 π.μ. – 17:00 μ.μ. (με βασικό διάλειμμα για φαγητό 1:30 μ.μ. – 2:30 μ.μ.)
Εισηγητής: Marco Bruno
Συμμετέχοντες: 8
Κόστος σεμιναρίου (χωρίς ΦΠΑ): 430€
Περιλαμβάνεται δωρεάν πλήρες μεσημεριανό φαγητό και coffee breaks.

..................................................................

ΠΑΓΩΤΟ - ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
"FRUITS & SORBETS" (ΠΑΓΩΤΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ)

Οι γεύσεις φρούτων που αποτελούν τη φρεσκάδα του καλοκαιριού. Ποια είδη φρούτων προτείνονται;
Διαφοροποιήσεις των φρούτων σε φρέσκα φρούτα, κατεψυγμένα φρούτα σε κομμάτια ή σε μορφή πουρέ, ζαχαρούχοι πολτοί, χυμοί.
Τι μεταβάλλεται σε κάθε συνταγή;
Ας φτιάξουμε διαφορετικές συνταγές και ας τις συγκρίνουμε!

Απευθύνεται σε έμπειρους επαγγελματίες οι οποίοι έχουν ήδη αναπτύξει ιδιαίτερες δεξιότητες μέσα από την ενασχόλησή τους με την παραγωγή παγωτού αλλά θέλουν να μάθουν περισσότερα…

 

Το σεμινάριο είναι δομημένο με τις παρακάτω πρακτικές και θεωρητικές ενότητες:

• Δομή
• Σύνθεση
• Συστατικά
• Παραγωγική Διαδικασία 
• Φρούτα: φρέσκα, IQF, πουρές
• Εξισορρόπηση τέλειας συνταγής

Διάρκεια: 1 ημέρα
Νέα ημερομηνία: θα ανακοινωθεί προσεχώς
Ώρες 9:00 π.μ. – 17:00 μ.μ. (με βασικό διάλειμμα για φαγητό 1:30 μ.μ. – 2:30 μ.μ.)
Εισηγητής: Marco Bruno
Συμμετέχοντες: 8
Κόστος σεμιναρίου (χωρίς ΦΠΑ): 220€
Περιλαμβάνεται δωρεάν πλήρες μεσημεριανό φαγητό και coffee breaks.

..................................................................

ΠΑΓΩΤΟ - ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
"CHOCOLATE GELATO" (ΠΑΓΩΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ)

Σοκολάτα, ένα συστατικό που κατέχει εξέχουσα θέση σε κάθε τζελατέρια, σε ολόκληρο τον κόσμο!
Όλες οι χρήσεις των διαφορετικών τύπων σοκολάτας (σε μορφή σκόνης, πλάκας, σε σταγόνες, σοκολάτα κουβερτούρα 100%).
Θα χρησιμοποιηθούν όλοι οι τύποι, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να αξιολογηθεί ποια είναι η καλύτερη!

Απευθύνεται σε όλους εκείνους που ασχολούνται με το βιοτεχνικό παγωτό και επιθυμούν να επικεντρωθούν στη σοκολάτα.

Το σεμινάριο είναι δομημένο με τις παρακάτω πρακτικές και θεωρητικές ενότητες:

• Παραγωγική Διαδικασία
• Από το Κακάο στη Σοκολάτα
• Μαύρη Σοκολάτα
• Σοκολάτα Γάλακτος
• Λευκή Σοκολάτα
• Σοκολάτα, μπαχαρικά, αλκοόλ και φρούτα
• Συνταγολόγιο

Διάρκεια: 1 ημέρα
Νέα ημερομηνία: θα ανακοινωθεί προσεχώς 
Ώρες 9:00 π.μ. – 17:00 μ.μ. (με βασικό διάλειμμα για φαγητό 1:30 μ.μ. – 2:30 μ.μ.)
Εισηγητής: Marco Bruno
Συμμετέχοντες: 8
Κόστος σεμιναρίου (χωρίς ΦΠΑ): 220€
Περιλαμβάνεται δωρεάν πλήρες μεσημεριανό φαγητό και coffee breaks.

..................................................................


Επικοινωνήστε άμεσα με τη Γραμματεία της Ακαδημίας στο 210.6038002 (εσωτερικό 114) για να δεσμεύσετε τώρα μία από τις μόλις 8 θέσεις, ανά σεμινάριο, με το Marco! 

Για να δείτε όλα τα σεμινάρια του τρέχοντος έτους της Laoudis Chef Academy, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.